Råhult

Några kilometer ovanför kyrkan ligger platsen Råhult. Här bedriver Jonsereds Missionskyrka sin scoutverksamhet. Under många decennier har här församlingens fina lägergård legat, som ganska nyligen renoverades. Tyvärr brann denna ned i slutet av sommaren 2016. Stugan hade fram tills dess fungerat som en bas för vår scoutverksamhet, men även hyrts ut till skolor, annan scoutverksamhet, till föreningar och privatpersoner. Övernattning inomhus var möjlig med plats för 10-15 personer. Området yppar sig fortfarande väldigt bra för scouthajker, med en stor fotbollsplan som passar mycket bra för uppställning av tält. Vi hoppas att i framtiden få Råhultstugan uppbyggd igen. Tills så sker kommer scoutverksamhet ändå att fortsätta ske på denna härliga friluftsplats som varit till stor friluftsglädje under många decennier.