Pastorn har ordet!

Oj, oj, oj!!!
Jag tar ett djupt andetag och hissnar vid tanken att min tid som pastor hos er snart är till ända. 10 år går fort!! och sätter sina yttre och inre spår. Vi har blivit lite rynkigare, en del lite gråare upptill, barn har kommit till världen, några gamla har fått lämna för att himlen kallat, men framför allt har vi kännbara spår på insidan i hjärtat. Det gör liksom något med en när man arbetar och tampas tillsammans för Guds rike, man delar sin djupaste längtan i med- och motgång, i bön och arbete. Man ber Jesus att vara med och man lär sig att älska varandra.

Man kan säga att mitt ”kärleksförhållande” till er, Jonsereds missionsförsamling, började i februari 2004 då jag för första gången träffade många av er och fick predika för er. Efter några träffar och utfrågningar blev det klart att jag skulle bli er nya pastor och det har åtminstone inte jag ångrat någon gång! Ganska oerfaren och ny i ämbetet trevade jag mig fram, ni tog emot mig med öppna armar, stöttade mig och hade överseende med mina många tillkortakommanden. Jag är så tacksam till Gud att ni fick bli min första församling och att jag har fått lära känna er och Jonsered.

Bröder och systrar i Kristus, jag är helt ärlig när jag säger att jag älskar er! Nu är det 2014 och jag går vidare in i någon form av ny pastorstjänst, men ni finns välbehövligt kvar på plats och i mitt hjärta.

Många ”pastorn har ordet” och predikningar har det blivit genom åren och genom dem har framkommit det som jag brinner mest för. I två korta uppmaningar skulle man kunna sammanfatta dem så här:

Håll er nära Jesus!

Var en gudstjänstfirande församling!

Det låter väl inte så svårt!

Och till sist, ta emot Herrens välsignelse:
Herren välsigne er och bevare er
Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig
Herren vände sitt ansikte till er och give er frid
I Faderns, Sonens och Den Helige Andes namn.

Tack!

Pastor Lisa Kristensson