Scout

Jonsereds Missionskyrka har en scoutverksamhet med omkring 30 barn i åldrarna 7-12 år.

När?     Tisdagar kl.18.00 – 19.30.
Var?     Jonsereds Missionskyrka eller friluftsområdet uppe vid Råhult.
Vem?    Från årskurs 1.

Under året som gått har scouterna haft en hajk uppe vid Råhult och en kanothajk i det vackra Vättlefjäll. Kämpaleken var förlagd till potatisstaden Alingsås, och hade ett tema som gick hand i hand med detta. Utöver scouternas vanliga samlingar på tisdagar har de jobbat med märkestagning så som eldmärket, knivmärket, surrningsmärket, yxa- och sågmärket. Andra återkommande aktiviteter är elda, knopa knopar, bygga, kompass, matlagning, sjukvård, barkbåtsrace, samt cykelsafari. De har varit ute så långt dagsljuset har tillåtit och går alltid efter mottot ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”.

Jonsereds Missionskyrkas scoutverksamhet är en växande scoutkår med livfulla scouter och ett glatt och härligt ledargäng. Kanske vill du också vara med som ett vuxenstöd eller som en av ledarna i scoutledar-gänget? Hör av dig!

Var redo!
/Scoutledarna