Söndagsskola

Ungefär en gång i månaden är hela gudstjänsten utformad speciellt för barnen och vid flera tillfällen har kyrkan då varit helt full av både barn och vuxna. Övriga söndagar välkomnas alla barn till söndagsskola i Jonsereds Missionskyrka under gudstjänsttid, med start 11.00.

När?        I samband med gudstjänsten, på söndagar kl.11.00.
Var?        I Jonsereds Missionskyrka, med start inne i kyrksalen.
Vem?      Föräldrar är varmt välkomna att följa med sina barn på söndagsskolan eller att stanna kvar inne på gudstjänsten. Ofta delas söndagsskolan in i tre olika åldersgrupper:

Minsta gruppen: 0 år – förskoleåldern.
Mellangruppen: förskoleklass – 4an.
Äldsta gruppen: 5an och uppåt.

En samling med söndagsskolan kan se ut såhär: Alla hälsas välkomna och om någon fyllt år sen senaste gången firas barnet med sång och present från presentlådan. Därefter läses en bibelberättelse som vi sedan diskuterar lite kring, sjunger någon sång och gör något pyssel som är kopplat till bibelberättelsen. När pysslet är klart leker vi lite lekar och avslutar med en bön.

Kika gärna i församlingsbladet eller på facebooksidan Jonsereds Missionskyrka för att se aktuell info om när Gudstjänsterna är, eftersom söndagsskolan är i samband med gudstjänsterna. Nedan följer några fler exempel på hur upplägget på söndagsskolan kan vara:

”Den äldre och mellangruppen kommer prata om Jesus och under. Och vad passar inte bättre en dag som denna att pysslet blir att plantera. Gustav har hand om den äldre gruppen. Vi kommer även göra egen film, så här får barnen gärna ta med en Ipad eller telefon som har programmet iMovie eller liknande. Den yngre gruppen kommer träffas och ha massor skoj ihop. Välkomna!”

”Helgen närmar sig och snart är det dags för Söndagskul. Mellangruppen kommer prata om bön?. De äldre är tillsammans med mellangruppen denna veckan. Har nån tomma barnmatsburkar, gärna med lock så säg gärna till då vi behöver en hel del till att göra pyssel. Det kommer målas och byggas. Yngre gruppen träffas som vanligt med massor av skoj. Välkomna!”

”Nu på söndag är det dags för Söndagskul kl 11.00. Vi ser fram emot att måla blockljus eller leka lekar. Denna veckan håller David i den äldre gruppens samling. Mellan och de yngre träffas som vanligt. Bjud gärna med kompisar!”

”Nu börjar nedräkningen till söndag kl 11. På söndag har vi tre grupper: Minsta gruppen- förskoleåldern. Mellan gruppen – förskoleklass till 4:an. Äldsta gruppen – 5:an och uppåt. Mellangruppen och de äldsta kommer båda prata om när Jesus döptes- David med de äldre och Palmers i andra gruppen. Sen kommer det bli pyssel eller pingisturnering, så ta gärna med eget rack om ni vill. Bjud gärna med era kompisar! Vi ses!”

Varmt välkommen till söndagsskolan!